U Padovi održana Kick-off konferencija projekta HISTORIC

U ponedjeljak 08. travnja 2019. u Padovi u Italiji predstavnici Općine Murter-Kornati sudjelovali su na kick-off konferenciji projekta HISTORIC – Heritage for Innovative and Sustainable TOurist Regions Italy and Croatia.

Projekt je odobren i financiran u sklopu Standard programa Interreg Hrvatska-Italija – prioritetna os Okoliš i kulturna baština. Na konferenciji su partneri, a među njima i Općina Murter-Kornati predstavili svoje aktivnosti, projektne timove te se dogovorili o odgovornostima i dinamici provedbe projektnih aktivnosti.

Opći cilj projekta HISTORIC ukupne vrijednosti približno 2 i pol milijuna eura jest ostvarenje veće razine održivog gospodarskog i teritorijalnog razvoja iskorištavanjem potencijala kulturne baštine, valorizacijom i otkrivanjem povijesnih i lokalnih tradicija te usmjeravanjem lokalnih zajednica prema svijesnijom i savjesnijem korištenju potencijala kulturne baštine. Nositelj projekta HISTORIC jest poduzeće Sustemi Teritoriali SPA uz Italije dok su talijanski partneri Sveučilište u Padovi, Općina Rovigo, Razvojna agencija iz Venecije te općine Medulin i Murter-Kornati kao hrvatski partneri.

Vrijednost aktivnosti koje će u sklopu Projekta provoditi Općina Murter-Kornati jest približno 470 tisuća eura. U sklopu projekta među ostalim aktivnostima biti će uređen Arheološki park Colentum (prva hrvatska arheološka plaža) u Murteru. Napominjemo da je prva faza radova u tijeku, a sastoji se od arheoloških i konzervatorskih radova koji će biti okončani do sredine svibnja 2019.

Predstavnici općine i Muzeja grada Šibenika detaljno će predstaviti sve aktivnosti projekta na tiskovnoj koneferenciji početkom svibnja 2019.