Noć Colentuma

S početkom radova na Arheološkom nalazištu Colentum 2012.godine, rodila se ideja iste godine organizirati i prvu manifestaciju povezanu s ovim lokalitetom. Tako je Turistička zajednica Općine Murter- Kornati u suradnji s udrugom Argonauta, Općinom Murter- Kornati, kazalištem Virko i splitskom Dioklecijanovom stražom organizirala prvu Noć Colentuma.

Noć Colentuma tako je postala jedna od redovitih manifestacija „Murterskog lita” koja se održavana svako ljeto krajem kolovoza. Borbe gladijatora, dramska uprizorenja, kostimirano mnoštvo i rasvjeta bakljama dio su uspješnog spektakla koji na jednu večer vraća Murter u vrijeme moćnog rimskog grada Colentuma.

Glavni organizator Noći Colentuma je Turistička zajednica Općine Murter- Kornati, a udruga Argonauta je zadužena za koordinaciju sajamskog dijela manifestacije te kreiranje sadržaja za djecu. U izvedbi manifestacije sudjeluju i druge udruge, ugostitelji i obrtnici iz Murtera.

Posljednjih godina, zbog dodatnih sadržaja koji su tematski vezani za lokalitet Colentum, manifestacija je dobila dodatne sadržaje pa se obilježavaju Dani Colentuma, sa centralnom manifestacijom Noć Colentuma. Dani Colentuma nude sadržaje za posjetitelje svih dobnih skupina: izlet i vođenu turu na lokalitet, kreativne i edukativne radionice za djecu, društvene igre, projekcije filmova, predstave, nagradne igre, koncerti i drugo.

Ove godine, Dani rimskog Colentuma održavaju se od 17,-19.08.2022. Više detalja o lokacijama događanja i sadržaju saznajte na FB stranicama organizatora TZO  Murter- Kornati te udruge Argonauta.

Galerija

+