SUDIONICI LOCAL LABA PROJEKTA TANGRAM IZNJEDRILI PREGRŠT ZANIMLJIVIH PROJEKTNIH IDEJA NA 2. I 3. PARTICIPATIVNOJ RADIONICI IZRADE LOKALNOG AKCIJSKOG PLANA

Udruga Argonauta organizirala je drugu i treću participativnu radionicu u sklopu projekta Tangram, kojega provodi s još 9 partnera u sklopu ADRION programa prekogranične suradnje.

Nakon prve radionice, gdje su dionici razmišljali o pozitivnim i negativnim očekivanjima u narednom razdoblju, cilj daljnjeg rada bio je generirati ideje koje će odgovoriti na pitanja: što treba biti učinjeno, kada i tko će to učiniti? A zatim raspraviti o projektima, odabrati najbolje i identificirati odgovorne aktere za njihovu realizaciju, a sve s ciljem približavanja ostvarenju vizije Murter 2030, oblikovanje sukladno rezultatima prve participativne radionice:
Održivi Murter je u 2030. turistički razvijeno, komunalno opremljeno, hortikulturno uređeno, ambijentalno usklađeno mjesto (otok), izgrađeno u skladu s ekološkim vrijednostima, urbanističkim planovima tradicionalne mediteranske arhitekture, koje posjetiteljima pruža autetnični doživljaj Jadrana i dalmatinskog načina življenja, gdje lokalno stanovništvo aktivno djeluje na povećanju kvalitete života, ali i u samostalnim poduzetničkim inicijativama u poljoprivredi, ribarstvu, a sve u skladu s općinskim mjerama te uz suradnju javnog, civilnog i gospodarskog sektora.”

Na radionicama se okupilo više od 20 lokalnih dionika, predstavnika donositelja lokalnih politika, privatnog sektora, sektorskih stručnjaka i predstavnika neprofitnog sektora. Pod vodstvom Mirne Karzen i Ante Vekića (Symbol), kroz dvije radionice dionici su prvo generirali projektne ideje, a zatim kroz diskusiju i glasanje definirali one uz koje će Murter doći korak bliže ostvarenju zacrtane vizije.