Što ima novog u Rimu, saznajmo na Colentumu!

U četvrtak, 23. kolovoza 2018.godine održat će se sedma po redu “Noć Colentuma”. Ova manifestacija odvija se na području arheološkog nalazišta Colentum na brdu Gradina u Murteru. “Noć Colentuma” je manifstacija u kojoj se posjetiteljima, domicilnom stanovništvu i turistima želi približiti povijest ovog značajnog arheološkog nalazišta. Manifestacija svake godine nudi sve bogatije sadržaje, pa je tako ovogodišnja manifestacija najavljena kao manifestacija najbogatijeg programa do sada.

U 20h održat će se predstava kazališta Virko koje predvodi Serđo Mioč, a pod nazivom “Što ima novo u Rimu?”. Predstava govori o rimskim carevima na šaljiv način zanimljiv svim uzrastima. Predstavi i atmosferi doprinijet će i tradicionalni drveni brodovi s latinskim jedrom udruge “Latinsko idro” koji će nas štititi s mora i uljepšavati pogled na more i okolno otočje. Nakon predstave, na najljepšoj sceni uz more rimske vile nastupit će Gordana Pavić i Nera Gojanović čiji će repertoar obuhvatiti najljepše filmske arije. Ove godine na “Noći Colentuma” zidine rimskog Colentuma ponovo pretvaramo i u kino scenu, pa će se ovdje prikazati film o murterskim karnevalskim svečanostima, tj. bakama. Film naziva “Bake” u trajanju od 52 minute obuhvaća povijesni pregled razvoja tradicije obilježavanja karnevala u Murteru. Režiser filma je Zvonko Ilijić. Za sve vrijeme trajanja manifestacije, udruga “Argonauta” održat će sajam na kojem će se uz kupnju suvenira vezanih za nalazište Colentum naći i lovorovi vijenci za sve posjetitelje, radionica izrade kaciga rimskih legionara, foto kulisa Colentuma te razni drugi sadržaji.

Zanimljivo je da su ove godine najavljene i dvije nagradne igre- ronjenje amfora i foto natječaj!

Glavni organizator manifestacije je Turistička zajednica Općine Murter- Kornati u suradnji s udrugama Argonauta, Latinsko idro i volonterima.

Manifestacija počinje u 20h, stoga ne propustite još jedno zajedničko druženje i povratak u prošlost, u bogatu povijest antičkog Colentuma!