Noć Colentuma: Uspon i pad Rimskog carstva

Šesta po redu ‘Noć Colentuma’ održat će se u utorak u Murteru u organizaciji TZ Murter-Kornati i suradnika. Cijeli program održat će se na samom arheološkom nalazištu na mikrolokalitetu rimske vile uz more i novu arheološku plažu na poluotoku Gradini.

Mali antički sajam počine u 18:30h, a povijesno uprizorenje ‘Pirati pred Colentumom’ u 20h, nakon čega će na vidikovcu biti priređena projekcija zanimljivog dokumentarca ‘Uspon i pad Rimskog carstva’, ukoliko vremenske prilike to budu dopuštale.

S obzirom na lokaciju arheološkog lokaliteta Colentum, za posjetitelje će biti organiziran prijevoz turističkim vlakićem s dvije najfrekventnije turističke točke u Murteru.

U povijesnom prizorenju sudjelovat će skupina djece iz Murtera te odrasli Murterini s gajetama, skupa s glumcima profesionalcima iz Šibenika pod vodstvom režisera i dramaturga Serđa Mioča.

Manifestacije je pogodna za obitelji s djecom, a orgnaizatori pozivaju posjetitelje da se sami aktivnije ukljuće tako da na samu manifestaciju dođu obućeni u antičkom stilu.

Uvod u manifestaciju počinje večeras u 20 sati na murterskoj Hramini, radionicom ‘Rimska kuhinja i blagavaona’ za djecu predškolskog i školskog uzrasta, u organizaciji udruge Argonauta