DJEČJE POVIJESNO IGRALIŠTE: Rimska cisterna izlazi iz “tišine”

Unutar Mjere 19 ,,Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, od strane LAG-a,,More 249″, Općini Murter Kornati odobrena su sredstva u sklopu natječaja “Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” .

Riječ je o iznosu od 214.962,50 kuna, a Predmetni Zahtjev za potporu zaprimljen je u ured LAG-a ,,More 249″ prošle godine, te odobren u veljači ove godine. Sredstva se, prema odobrenom projektu i namjeni predviđena za dječje tematsko povijesno igralište na platou kod rimske cisterne. Kad se na ovakvo igralište nadoveže projekt za Arheološki park Colentum koji je veliki pothvat za skoriju budućnost, uz novo igralište zaokružit će se priča o antičkom gradu Colentumu.

Tematsko povijesno igralište svakako će u svojoj raskoši duha prošlosti s radošću koristiti lokalna djeca, ali i svi posjetitelji Murtera, te posebno sudionici turističkog povijesno- edukacijskog izleta koji je aktualan tijekom ljetnih dana, gdje se vodiči zaustave na kratak predah i priču o impresivnoj rimskoj cisterni «usred maslinika», koja mnogima nalikuje i na tamnicu. S nestrpljenjem se očekuju prvi radovi, pratite stranice Općine Murter- Kornati te portal Murter NEWS za najnovije informacije o radovima!

Izvor: MurterNEWS