Sudjeluj u nagradnoj igri OKUSI IZ AMFORE!

OKUSI IZ AMFORE-
AVANTURISTIČKA
IGRA BEZ KRAJA

 (C  J  E  L  O  V  I  T  I
V  O  D  I  Č)

 

O  UVOD

DRAGI PUTNICI!
AVANTURISTI, ISTRAŽIVAČI, LJUBITELJI PRIRODE I GURMANI! 

PRIDRUŽITE NAM SE U OKUSIMA IZ AMFORE- UZBUDLJIVOJ IGRI BEZ KRAJA INSPIRIRANOJ NAŠOM LJUBAVLJU ZA  MORE, IDEJOM PUTOVANJA KROZ VRIJEME I LOVOM NA POSEBNA ISKUSTVA MURTERSKO- KORNATSKOG TERITORIJA!

OVU COLENTUMSKU IGRU BEZ KRAJA MOŽETE ODIGRATI NA ČETIRI RAZLIČITE RAZINE!
DA BISTE ODLUČILI KAKO TOČNO ŽELITE SUDJELOVATI, PROUČITE ČITAVU PRIČU I UPUTE KOJE SE TIČU SVIH RAZINA! 

 

I.OSNOVNA
RAZINA
IGRE
🔴
LUKE

 

🔴

◾◾◾◽ 

ZAPOČNITE IGRU NA OSNOVNOJ RAZINI! 

TRAŽITE I IZRONITE MALE GLINENE REPLIKE AMFORA SA ŽIGOVIMA COLENTUM.INFO OD 15. LIPNJA DO KRAJA KOLOVOZA NA SLJEDEĆIM OTOČNIM PLAŽAMA:

🔴 SLANICA
🔴 SLANICA STIJENE
🔴 PODRADUČ
🔴 ČIGRAĐA
🔴 PODVRŠKE
🔴 LUKE
🔴 COLENTUM
🔴 KOSIRINA
🔴 LEVRNAKA

AKO USPIJETE PRONAĆI SVOJ PRIMJERAK, OTIĐITE DO TURISTIČKOG UREDA NA TRGU RUDINA BB SA ŽIGOM S AMFORE I TAMO OTKRIJTE ŠTO ĆETE TOČNO OSVOJITI!
FOND NAGRADA, IZMEĐU OSTALOG, UKLJUČUJE I DEGUSTACIJE RIBLJIH JELA U MURTERSKIM RESTORANIMA, RIBLJE GASTRO STAKLENKE I DRUGO!

 

🔴

NA DRUŠTVENIM MREŽAMA OBJAVITE FOTOGRAFIJE S MJESTA NA KOJEM STE PRONAŠLI AMFORU I / ILI IZ RESTORANA U KOJEM STE KONZUMIRALI NAGRADU! 

OZNAČITE:
🔴RESTORAN DOMAĆINA,
🔴UDRUGU ARGONAUTA (@udrugaargonauta)
🔴COLENTUM (@colentum. info)! 

KORISTITE I PRATITE OBJAVE S  KLJUČEVIMA AVANTURE:
#colentummurter
#okusiizamfore
#okusbeskrajneavantureluke
#infinityadventureflavour 

 

OBJAVLJIVANJEM SVOJIH DOŽIVLJAJA DOPRINESITE  SASTAVLJANJU PRVIH KOCKICA MOZAIKA KOJI PREDSTAVLJA ZAJEDNIČKI ALBUMA OVOG DRUŠTVENOG EKSPERIMENTA! 

II. NAPREDNA
RAZINA
IGRE
🟠
HEBRA

 

🟠
◾◾◽◾◽◽ 

KVALIFICIRAJTE  SE I ZA NAPREDNU AVANTURISTIČKU RAZINU IGRE!
PRATITE, “KOPAJTE” I OTKRIJTE TAJNE COLENTUMSKH SADRŽAJA NA NAŠEM INSTAGRAMU I FACEBOOKU, PA OSIM OSNOVNIH SMJERNICA S www.colentum.info, DODATNIM PRIČAMA I INSPIRACIJOM NAHRANITE SVOJ ISTRAŽIVAČKI DUH! 

ZADATAK KOJI TREBA OBAVITI NA OVOJ RAZINI JE DA PRONAĐETE NAJMANJE JEDNU PRAKTIČNU PRIMJENU ZA TERAKOTNE AMFORE KOJE STE IZRONILI!
PRIMJENA AMFORICE MORA BITI IZNAD PUKE DEKORATIVNE ULOGE!
IAKO SE NE ČINI TAKO, OVAJ ZADATAK JE PRAVI IZAZOV, ALI POKUŠAJTE GA RIJEŠITI I  OBAVIJESTITE NAS O RJEŠENJIMA KOJA STE PRONAŠLI! 

 

III. MAJSTORSKA
RAZINA
IGRE
🟡
KURNATI

 

🟡

AKO STE SPREMNI PRIDRUŽITI  SE IZAZOVU I NA MAJSTORSKOJ RAZINI, ZNAJTE DA NJENE SADRŽAJE MOŽETE IGRATI I IZRAVNIM UKLJUČENJEM, BEZ NUŽNOG PROLASKA KROZ PRETHODNE DVIJE RAZINE, OSNOVNU I NAPREDNU! 

 

🟡

S TIM MAJSTORSKIM SADRŽAJEM PROLAZIMO PUTEM OTKRIVANJA  DUBLJEG ZNAČENJA AMFORA NAŠEG VREMENA- OBIČNIH STAKLENKI ILI BOCA!

 

🟡

STAKLENA AMBALAŽA, ZELENI JE AMBASADOR MEĐU AMBALAŽAMA I UTJEŠNO JU JE SUSRETATI U SVAKODNEVNOJ UPOTREBI, KAO REZULTAT SVJESNOSTI PROIZVOĐAČA I KUPCA, ILI PAK ODGOVORNOSTI POLITIKE.

PRIJE NEGO OBJASNIMO KAMO VAS POZIVAMO S OVIM UVODOM, ODGOVORITE NA UPITNIK ŠUMA IZ AMFORE  KOJI VAM POMAŽE NAĆI ODGOVOR NA PITANJE KRIJE  LI SE U VAMA POTREBNA VOLJA I PRAVI MAJSTORSKI POTENCIJAL!

 

🟡

ŠUM IZ
AMFORE
– UPITNIK
ZA MAJSTORE

” Vidiš da sve počinje i završava s posudom! Mi sami smo kao  posuda! Mi smo nosači sadržaja, mi smo zbroj naših iskustava! Jednu jedinu posudu za života imamo! Kad to spoznaš, paziš dobro čime se puniš, zar ne!?” 

( odlomak iz dijaloga vremenskih putnika, sestre i brata, Marille Amate i Kvinta Petronija Valenta, s ruba iščezlog grada, na mjestu gdje je pod zemljom zakopan crno bijeli mozaik koji je nekada bio dio rimske vile, njihovog  colentumskog doma) 

 

🟡ODGOVORITE NA 3 PITANJA:

 

⭕1.
ŽELITE LI  ISTRAŽITI I OSVIJESTITI KOLIKO SE NAČIN PROIZVODNJE I TRANSPORTA DOBARA I UTJECAJ NA OKOLIŠ PROMIJENIO OD VREMENA COLENTUMSKE LUKE DO DANAS, PA OTKRITI TAJNU OSJEĆAJA USPORAVANJA VREMENA I BLAGOTVORNI UČINAK DUBOKO SVJESNIH RADNJI INSPIRIRANIH STARIM PRAKSAMA?

⭕2.
VJERUJETE LI DA SE KROZ IGRU IZBORA MALIH, SVAKODNEVNIH RADNJI MOŽETE BOLJE EMOTIVNO POVEZATI S TERITORIJEM, A U PRAKTIČNOM SMISLU DOPRINIJETI OČUVANJU OKOLIŠA, HRANEĆI SVJESNIJE SVOJE TIJELO POMNO ODBRANOM HRANOM, A SVOJU ZNATIŽELJU UZBUDLJIVIM ISKUSTVIMA?

⭕ 3.
ŽELITE LI DOPRINOSITI JEDNOM ZELENIJEM MURTERU I KORNATIMA, NJEGOVATI NJEŽNIJI ODNOS PREMA PRIRODI I SAMIMA SEBI, TE  PRIPADATI ZAJEDNICI LJUDI KOJI ZNAJU DA JEDNA PO JEDNA MALA PROMJENA UMNOŽENA PUNO PUTA ČINI PRAVU RAZLIKU?

 

🟡
AKO STE NA PITANJA IZ UPITNIKA ŠUMA IZ AMFORE ODGOVORILI POTVRDNO, ZA NASTAVAK ILI SASVIM SVJEŽ POČETAK IGRE NA MAJSTORSKOJ RAZINI, U SVOM OKRUŽENJU PRONAĐITE JEDNU OBIČNU STAKLENKU, PO MOGUĆNOSTI PRETHODNO KORIŠTENU, PA “ŠKAPULANU” ZA OVU IGRU. *
AKO ŽELITE, ALTERNATIVNO MOŽETE KORISTITI I / ILI  STAKLENU BOCU.

 

🟡
NA PRAKTIČNOJ RAZINI KORISTITE  SVOJU PUTNU STAKLENKU U SVRHU EKSPERIMENTA U SVAKODNEVNIM ODABIRIMA, GDJE GOD JE TO MOGUĆE!
NEKA, SE ONA TEMELJI NA NJENOJ UPOTREBI ŠTO VEĆI BROJ PUTA!
IMAJTE NA UMU DA SU SE AMFORE KAO MATERIJAL, SEKUNDARNO KORISTILE ČAK I NAKON ŠTO BI SE RAZBILE!
ISTRAŽITE VIŠE O AMFORAMA!

 

🟡
UPOTREBU SVOJE STAKLENKE IGRAJTE KAO IGRU ŠTO VEĆEG MOGUĆEG BROJ NJENIH KORIŠTENJA NA ŠTO RAZNOVRSNIJE NAČINE!

FOTOGRAFIJOM ZABILJEŽITE MJESTA, VRIJEME I NAČINE UPOTREBE!
NEKA, PO MOGUĆNOSTI, U BLIZINI MORA!
TIME ĆETE POMOĆI POTAKNUTI STVARANJE SLIKE I PRAKSE ŽIVLJENA U SUGLASJU S MOREM I OBALOM BEZ OTPADA, KAKVA JE ZA ZDRAVLJE POTREBNA I LJUDIMA I MORSKIM BIĆIMA!

UZ OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE NAM MOŽETE POSLATI I KRATKU PISMENU BILJEŠKU.
JAVLJAJTE NAM KAKO VAM IDE!
TAGAJTE NAS I ZA OVU RAZINU KORISTITE LOKALNE KLJUČEVE

🗝️
#colentummurter
#okusiizamfore
#okusbeskrajneavanture
#kurnati
#infinityadventureflavour

MOŽETE DODATI I NEKI OD GLOBALNIH KLJUČEVA KOJI PROMIČU ODRŽIVOST!

🟡
SVOJU STAKLENKU ILI BOCU KORISTITE ZA NAPITKE- PRIMJERICE, ZA BEVANDU UZ RIBLJA JELA, KAO PUTNU ŠALICU ZA KAVU, ČAJ, DOMAĆU AROMATIZIRANU VODU S TRAVAMA, KOKTEL, PRIRODNI SOK, ZELENI ILI VOĆNI SMOOTHIE KAO ZDRAV TEKUĆI DORUČAK!
POŠALJITE NAM SVOJE FOTOGRAFIJE S OTOČNIH LOKACIJA I SVOJE OMILJENE RECEPTE!

🟡
STAKLENKU KORISTITE DA U NJOJ NA PLAŽU ILI IZLET PONESETE NEKI ZDRAVI ZALOGAJ PRIPREMLJEN OD LOKALNIH NAMIRNICA!
POSEBNU PAŽNJU POSVETITE SPRAVLJANJU JELA S LOKALNIM MORSKIM SASTOJCIMA!

🟡
POKUŠAJTE OSVIJESTITI  PORIJEKLO  UPOTREBLJENIH SASTOJAKA I, PO MOGUĆNOSTI, SASTAVITI CJELOKUPNO JELO OD NAMIRNICA S MINIMUM KILOMETARA!
JAVLJAJTE NAM S TERENA SVOJE PRIJEDLOGE!

🟡
SVOJU PUTNU STAKLENKU KORISTITE DA U NJOJ PRIPREMITE NEKI KUĆNI KOZMETIČKI PRIPRAVAK ZA TETOŠENJE!
NEKA VAM INSPIRACIJA BUDU ANTIČKE TERME, LJEPOTA LOKALNIH PLAŽA, DOMAĆE MASLINOVO ULJE, MEDITERANSKE TRAVE I NAMIRNICE IZ KUHINJE.
IMAJTE NA UMU DA I TIME DOPRINOSITE NE SAMO OSOBNOM ZADOVOLJSTVU, VEĆ I ČISTOĆI KOPNENOG I MORSKOG OKOLIŠA, A TAKO I ZDRAVLJU RIBLJEG FONDA!
POHVALITE NAM SE KAKO VAM JE USPJELO!

SLANJEM OVIH RECEPATA NAM SVOJIM  DOPRINOSOM MOŽETE POMOĆI  PRIKUPITI MATERIJAL ZA KNJIŽICU RECEPATA:  MURTERSKO KURNASKI SPA IZ STAKLENKE!
ŽELITE LI OVIM PUTEM SUDJELOVATI U NASTANKU FONDA RECEPATA ZA OSOBNU NJEGU, FOTOGRAFIJE I NAPUTKE OZNAČITE SA:

🗝️
#kurnaskispa
#colentumzerowastespa
#kurnatizerowastespa

 

🟡
NA KRAJU MURTERSKO KORNATSKE AVANTURE  POKUSA SA STAKLENKOM, POKAŽITE NAM I BROJČANO KOLIKO STE RAZLIČITIH ISKUSTAVA  USPJELI PROŽIVJETI!
JAVITE NAM ŠTO STE USPJELI, A MI SE
OBVEZUJEMO SE DA ĆEMO ZAUZVRAT NA DRVENI TOTEM VOLONTERA NA COLENTUMU UGRAVIRATI
VAŠE PODATKE!

________________
PRIMJER KAKO MOŽETE ZABILJEŽITI KOLIKO PUTA STE USPJELI KORISTITI STAKLENKU

⚪⚪⚪⚪⚪      ime / inicijali / godina :

⚪⚪⚪⚪⚪

⚪⚪⚪⚪⚪      grad i ili država:

⚪⚪⚪⚪⚪

⚪⚪⚪⚪⚪      broj iskustava:

⚪⚪⚪⚪⚪

⚪⚪⚪⚪⚪

⚪⚪⚪⚪⚪
____________

 

🟡  PRIČA:

UKRCAVANJE  

U VREMEPLOV 

I  MOZAIKA 

ISKUSTVA

◾◽◾◽◽◽
DRAGI PUTNICI, AVANTURISTI I ISTRAŽIVAČI, VI KOJI IGRU OKUSA IZ AMFORE ŽELITE DOŽIVJETI NA PRAVOJ MAJSTORSKOJ RAZINI, DOBRO NAM DOŠLI U PRIČU KOJA ĆE VAM POMOĆI DA SE UKRCATE U VREMEPLOV!

OVO ISKUSTVO PRIPREMILI SMO KAO IGRU UNUTAR IGRE KOJA ZA CILJ IMA  POMOĆI VAM  UŽIVJETI SE, I PRIPREMITI ZA VEĆU DUBINU DOŽIVLJAJA U KOJU VAM KAO MAJSTORU VALJA ZARONITI.

REKLI SMO DA OVU RAZINU IGRE ZOVEMO MAJSTORSKA ILI RAZINA KURNATI.
NJENO IME DOLAZI IZ OSJEĆAJA ZA CJELINU I DUBOKO POŠTOVANJE ZA SPOSOBNOST OSJEĆANJA POVEZANOSTI SVEGA, IAKO SE SADRŽAJ NA PRVI POGLED MOŽE UĆINITI NEPOVEZAN ILI RAŠTRKAN KAO SAMI KURNASKI OTOCI KOJE MALO TKO SVE TOČNO MOŽE NABROJATI.

RADILO SE O TOME DA  TERITORIJEM PUTJETE NAŠIM ARHIPELAGOM ILI STE SE OVAJ TREN ODLUČILI  UKRCATI  U VREMEPLOV JER VAS PRIVLAČI IDEJA DA OTPUTUJETE DALEKO U PROŠLOST, DOŠLI SMO DO TRENUTKA U KOJEMU VAS, ZOVEMO U  COLENTUM U VRIJEME STARE SLAVE,U VRIJEME KADA SE NJEGOVO KAMENO LICE OSMJEHIVALO U MALOJ LUCI, KADA SU BRODOVI KOJI SU PRISTIZALI, U SVOJIM UTROBAMA NOSILI NOSILI VINO I ULJE I DRUGA DOBRA.

OD TIH BRODOVA DANAS NAM JE OSTALO TEK VELIKO BALASTNO  KAMENJE NA DNU UVALA DO KOJEG SE MOŽE ZARONITI I DOTAKNUTI GA.

ČAK AKO TO NE UČINITE, ZNAJETE DA ĆE VAM KAMENJE POMOĆI DA RIJEŠITE ZADATKE OVE IGRE PRENOSEĆI BITNU PORUKU: PAZI NA SADRŽAJ I ODBACI BALAST KAD VIŠE NIJE POTREBAN!

OVA IGRA JE IGRA PUTOVANJA KROZ PROSTOR I VRIJEME, PA JE VAŠ PRVI IZAZOV DA UĐETE S NAMA NA KRATKO U VREMEPLOV!
EVO KAKO:


OSVIJESTITE DA SU VRIJEME I LJUDSKE MIGRACIJE KROZ STOLJEĆA MIJENJALE IZGLED MURTERSKOG KRAJOLIKA, ALI DA JE OVDJE I DANAS MOGUĆE PRONAĆI PRIRODNE  OBALE NA KOJIMA SE OSJEĆA DIO MAGIJE KOJU NAM PRUŽAJU TIŠINA I MIR. 


NAŠ ARHEOLOŠKI LOKALITET JE JEDNO OD TAKVIH MJESTA SAVRŠENIH ZA ROMANTIČNE ŠETNJE I OPUŠTANJE I 

AKO TRAŽITE DAŠAK MISTERIJE, U STVARNOSTI  GA MOŽETE  POSJETITI I ISTRAŽITI NJEGOVE TAJNE. 


ZA POTREBE RAZUMIJEVANJA IGRE, DOPUSTITE DA VAS PRVO U MISLIMA POVEDEMO DO COLENTUM, TOČNO DO MJESTA GDJE VAŠA AVANTURA ZAPOČINJE! 


ZAMISLITE DA TU NA RUBU POTOPLJENIH COLENTUMSKIH OBALA PROMATRATE UPRAVO MURTERSKI OBZOR GDJE SE PROŠLOST I SADAŠNJOST SUSREĆU! 


ZNAJTE DA SU PRVI STANOVNICI S COLENTUMSKIH OBALA BILI LIBURNI,  A KASNIJE JE  TU ŽIVOTOM VRVJELA RIMSKA LUKA! 

DANAŠNJA MURTERSKA  LUKA KOJA SE VIDI S COLENTUMA VAŠA JE OPIPLJIVA VEZA SA SADAŠNJOŠĆU,  A BUDUĆI DA NEKADAŠNJI COLENTUM NE MOŽETE VIDJETI, POKUŠAJTE GA OSJETITI! 

◽◾◾◾◽◽

ZABORAVITE NA SVOJU SUVREMENU STVARNOST, PA ZAMISLITE DA IZ LUKE IDETE PREMA LIJEPOJ RIMSKOJ VILI I DA ZAKORAČUJETE NA POD PREKRIVEN MOZAIKOM!


POKUŠAJTE SI PRIZVATI BEZVREMENI OSJEĆAJ MEDITERANSKE UGODE I RADOSTI STANOVANJA BLIZU MORA! 

 


POKUŠAJTE ZAMISLITI ŠTO BI VAM SVE BILO POTREBNO DA U TOM MALOM GRADIĆU ŽIVITE
ZADOVOLJNIM ŽIVOTOM ANTIČKOG ŽITELJA! 


OSVIJESTITE KOLIKO SE TAJ ŽIVOT MORAO RAZLIKOVAO OD NAŠEGA, TICALO  SE PREHRANE, STANOVANJA, ODIJEVANJA, RADA, DUHOVNOSTI, ZABAVE, OPUŠTANJA ILI ČAK SNOVA O BUDUĆNOSTI! 


NASTAVITE ZAMIŠLJATI I RESETIRAJTE SVOJ UM  NA SVIJEST O ONOME ŠTO JE IPAK OD BEZVREMENE VRIJEDNOSTI ZAJEDNIČKO SVIM LJUDIMA!


PUSTITE ZATIM DA  VAS PREPLAVI OSJEĆAJ BESKRAJA KOJI OD VAS TRAŽI SPOSOBNOST DA U SVAKOJ MOGUĆOJ SITUACIJI UŽIVATE U SADAŠNJEM TRENUTKU! 

◽◾◽◾◽◾
OSVIJESTITE DA SU ISKUSTVA KOJA BIRATE, POPUT DJELIĆA MOZAIKA KOJI OBLIKUJU VAŠU PERCEPCIJU STVARNOSTI I VAŠ KAPACITET DA UŽIVATE U NJOJ! 


ZAMISLITE DA JE  VAŠ SAVRŠENI, ŽELJENI ODMOR NA MORU BAŠ NALIK NA BORAVAK U ANTIČKOJ VILI S MOZAIKOM! 


OSVIJESTITE DA KAO U STAROM COLENTUMU  I VAŠEM MIRU MOGUĆE PRIJETE  “POTRES” I “GUSARI” VAŠE VLASTITE STVARNOSTI, NO NEKA VAS POZIV NA OVU IGRU PRIZOVE BEZVREMENOM  OSJEĆAJA UTJEHE I ZADOVOLJSTVA U POVEZIVANJU S  PRIRODOM! 


OSTANITE U ZAMIŠLJANJU ONOLIKO KOLIKO VAM JE POTREBNO, ZNAJUĆI  DA SE U OVE MISLI UVIJEK MOŽETE VRATITI, PA  ISKORAČITE  IZ VREMEPLOVA I KROZ IGRU NAM SE PRIDUŽITE  U MISIJI  SIMBOLIČKOG SASTAVLJANJA NOVOG COLENTUMSKOG MOZAIKA! U DETALJNIM UPUTAMA IGRE SAZNAJTE  KAKO TAJ ŽIVI MOZAIK VEĆ DANAS MOŽEMO POČETI SLAGATI ZAJEDNO!

 

IV RAZINA
ČUDA

🟣
HENIX

FINALNA RAZINA OVE AVANTURE I ONA SE ZBIVA NA RAZINI ČUDA! 

S NJOM SE UKLJUČUJETE U KOLEKTIVNO SUDJELOVANJE NA PRIPREMI SADRŽAJA COLENTUMSKE VREMENSKE KAPSULE U AMFORI KOJU ĆEMO, U NOĆI COLENTUMA, U KOLOVOZU, NAPUNITI, ZAPEČATITI I ZAKOPATI NA LOKALITETU, KAKO BI JU TEK ZA 100 GODNA, 2122. GODINE ISKOPALI NAŠI POTOMCI, ONI KOJI ĆE O LOKALITETU SKRBITI!
VIŠE O VREMENSKOJ KAPSULI PRATITE U OBJAVAMA NA TEMU PRIPREME ZA NOĆ COLENTUMA NA NAŠIM MREŽAMA!

KLJUČEVI:
#vremenskakapsulacolentum
#timecapsule
#noćcolentuma
#nightofcolentum

VIDIMO SE U KOLOVOZU NA RUBU ISŠĆEZLOG GRADA!

APENDIX 

I na kraju, dodajmo i nekoliko većih kockica zahvalnosti u ovaj mozaik avanture bez kraja! Putem razvojne strategije FLAG-a „Galeb“, Mjere 1.1.1. „Promocija lokalnog ribarstva“ udruzi Argonauta, sa sjedištem u Murteru, je dodijeljeno 148.846,00kn kn bespovratnih sredstava za provedbu projekta Okusi iz amfore. Sredstva će se koristiti za provedbu edukacija za ribare, prerađivače ribe i ugostitelje, osmišljavanje antičkog menija, provedbu nagradne igre Okusi iz amfore, te organizaciju i provedbu manifestacije “Noć Colentuma 2022”. Odluku o odabiru projekta je donio FLAG „Galeb“, a Odluku o dodjeli sredstava Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva u lipnju 2021.godine. Aktivnost je sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo. Sadržaj igre isključiva je odgovornost udruge Argonauta.


Također, ovom igrom se, s Majstorskom razinom odazivamo i na inicijativu ARHIPELAG BEZ PLASTIKE koju je započela  Udruga Tatavaka iz Zlarina. 
Time Općinu Murter Kornate upisujemo vrijednoj Inicijativi na razini Hrvatske okuplja ljudime koji  pokreću promjene koje su nužne želimo li sačuvati ovaj prelijepi Arhipelag kojeg zovemo domom. 

+